Tips om op bedrijfskosten te besparen

De kosten die komen kijken bij het hebben van een eigen bedrijf kunnen aardig oplopen. Gelukkig zijn er meerdere manieren om te besparen op bedrijfskosten. In dit artikel vind je een aantal tips.

De locatie van je bedrijf

Het huren van een kantoor kan een flinke kostenpost zijn. Je zou kunnen overwegen om vanuit huis te werken of eventueel te gaan flexwerken, om zo kosten te besparen. Je personeel zou dan hetzelfde kunnen doen. Vaak kun je via een skype-call een hoop bespreken. Het is dus in veel gevallen niet per se nodig om elkaar regelmatig in het echt te zien. Hiermee beperk je tevens het reizen, wat op zijn beurt ook weer kosten bespaart.

Efficiënt werken

Probeer zo efficiënt mogelijk te werken, zodat je veel gedaan kunt krijgen in dezelfde tijd. Je bedrijfsadministratie uitbesteden kan echter wel handig zijn, omdat je zo meer tijd overhoudt voor andere zaken. Ga verder na of er bepaalde online software is die je efficiënter kan laten werken. Op het internet zijn veel (gratis) handige tools beschikbaar.

Kantoorartikelen

Kantoorartikelen zijn handig, maar tegenwoordig heb je deze eigenlijk bijna niet meer nodig. Probeer zoveel mogelijk in de cloud te werken, om zo minder te hoeven printen. Als je wel kantoorartikelen nodig hebt, zou je ook kunnen kijken of deze tweedehands te krijgen zijn. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Marktplaats.

Neem je vaste lasten onder de loep

Zorg ervoor dat je je huur-, energie- en verzekeringscontracten goed vergelijkt met andere aanbieders. Dit kan erg kostenbesparend zijn. Kijk ook naar je overige vaste lasten; welke abonnementen heb je eigenlijk niet nodig en zou je best stop kunnen zetten?

Denk je na het lezen van dit artikel nog meer advies nodig te hebben om bedrijfskosten te besparen? Overweeg dan om bedrijfsadvies in te schakelen.