Een elektrische auto tweedehands kopen een goed idee?

Steeds meer mensen stappen over van een auto op fossiele brandstof naar een elektrische auto. Dit is niet vreemd want het rijdt nu eenmaal een heel stuk voordeliger. Daarnaast ben je ook nog eens milieubewust bezig. Maar wanneer je een overweging maakt en het tijd is voor een andere auto, dan schrik je wel even van de prijs van zo’n nieuwe elektrische auto. Deze ligt zeker een stuk hoger dan een nieuwe auto die rijdt op benzine of diesel.

Waarom is een nieuwe elektrische auto zo duur?

Het produceren van een auto met een elektromotor is een dure aangelegenheid. Vooral de elektromotor zelf is een kostbaar onderdeel. Dit is dan ook precies de reden waarom een auto op benzine met een verbrandingsmotor vele malen goedkoper is. Maar wanneer je de auto’s gaat vergelijken als ze eenmaal rijden, dan valt er niet over te twisten dat zo’n elektrische auto vele malen goedkoper is. Je betaalt namelijk niet tot nauwelijks wegenbelasting, ook de onderhoudsbeurten zijn een stuk minder kostbaar om nog maar niet te spreken over het tanken versus opladen. 

Een elektrische auto tweedehands kopen

Dan begrijp je nu waarom een elektrische auto tweedehands kopen een goed idee is toch? Zeker wanneer je dit doet bij een vertrouwde partij zoals Bynco. Een elektrische auto tweedehands is goed betaalbaar omdat deze de eerste kilometers al lang geregen heeft. Maar omdat een elektrische auto weinig onderhoud nodig heeft koop je voor een mooie prijs wel een hele goede kwaliteit tweedehands auto. Bovendien bespaar je dan eigenlijk voor een prikkie ook nog eens op je autokosten omdat je wel profiteert van een lage wegenbelasting en oplaadkosten. Inmiddels is het aanbod tweedehands elektrische auto’s enorm dus ook voor jou zit er een favoriet model tussen. Kijk gewoon eens even op Bynco wanneer je een elektrische auto tweedehands kopen wil.