Financiële tips waar jij wat aan hebt bij het aanschaffen van een scooter

Een scooter is een aantrekkelijk transportmiddel voor veel Nederlanders. Ze zijn redelijk goedkoop, vergen weinig onderhoud en je kan er op veel plekken mee komen. De kosten die je gemiddeld kwijt bent kunnen echter nog wel eens verschillen en als je onderstaande tips opvolgt kan je dan ook veel euro’s besparen! Veel leesplezier.

Tweedehands

We snappen dat het leuker is om alles gloednieuw te hebben. Echter zijn tweede of zelfs derde hands scooters kwalitatief vaak nog prima in orde zijn. Wanneer je deze bij een gerenommeerd verkooppunt aanschaft kun je er bovendien ook zeker van zijn dat deze betrouwbaar is. Ga daarom voor tweedehands als je geld wilt besparen. Overigens is het wel belangrijk dat je helm altijd nieuw koopt. Een helm is belangrijk voor het beschermen van je hoofd. Wanneer een helm al een keer een klap heeft gehad kan de bescherming aan de binnenkant zijn beschermende eigenschappen verliezen. Omdat je dit met een tweedehands helm nooit zeker weet is het belangrijk deze altijd nieuw aan te schaffen.

Verzekering

Je bent in Nederland ook verplicht om een scooterverzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat. Dit is ook een moment waar je wederom geld kan besparen als je goed rondkijkt voor dat je een verzekering afsluit. Een scooter verzekeren gaat namelijk heel makkelijk, alleen kunnen de verschillende aanbieders verschillende tarieven hanteren. Er zijn online tools te vinden die de verzekeringen naast elkaar leggen zodat jij gemakkelijk de goedkoopste optie kan kiezen. 

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips en kan ook jij binnenkort goedkoop rondrijden op je eigen scooter.