Geschreven tekst als betrouwbaar geheugen
Hoe kunnen de zesentwintig tekens die ons alfabet kent, de wereld volledig hebben veranderd? Het heeft enorm bijgedragen aan politieke en economische ontwikkelingen. In vroegere tijden is het schrift ontstaan om een boodschap naar een andere tijd en een andere locatie te brengen. Wat je opschreef was betrouwbaarder dan het menselijk geheugen. Toen we meer gingen handelen en reizen ontstond de behoefte om dingen blijvend vast te leggen. Na vele ontwikkelingen hebben we meer en meer behoefte om dit te doen. Het gebruik van een pen vindt zijn wortels vele eeuwen terug. Maar wie overgaat tot een Parker pen kopen is nog steeds bij de tijd. Al heeft de boekdrukkunst en de PC er een andere dimensie aan gegeven, het aloude adagium “Wie schrijft, die blijft” is nog steeds levend.
Alfabet als bouwstenen voor ons schrijven
Het zijn er maar zesentwintig; de letters van ons alfabet. We kunnen er oneindig veel mee verwoorden. Letters laten zich tot woorden smeden, woorden maken zinnen die op hun beurt een alinea vormen. Dat zijn de bouwstenen van hoofdstukken in documenten en boeken. Ga Mooie luxe pennen kopen om onderdeel te zijn van dit fenomeen. Het heeft handel betrouwbaarder gemaakt, oorlogen verklaard en weer beëindigd, prachtige verhalen en boeken opgeleverd, kunst op een hoger plan gebracht en onze beschaving vooruit geholpen.
Schrijven is leuk en nuttig
Ons gedachten op papier zetten is tot een kunst verheven. Eenvoudig schrijven ligt aan de basis van literatuur. Ga een cross pennen kopen om je woorden aan het papier toe te vertrouwen. Als snel en gemakkelijk communicatiemiddel op het werk of thuis, als therapeutische bezigheid in de vorm van een dagboek bijhouden. De enkeling die als schrijver furore maakt en de samenleving verrijkt met literatuur zijn we dankbaar. Een mooi boek ontspant en pleziert ons altijd en overal. En dat met slechts zesentwintig tekens.