Veilig beleggen

Geld sparen

Beleggen wordt vaak gezien als iets heel riskant en je kan er alleen maar geld mee verliezen. Dit is echter niet helemaal waar. Natuurlijk blijft het een risico wanneer je gaat beleggen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om het risico te beperken. Je moet bijvoorbeeld kijken naar de verschillende brokers waarbij je kunt beleggen, maar ook naar de markt. Wat je allemaal kunt doen gaan we voor je uitleggen in deze blog.

Beleggen vergelijken

Een van de belangrijkste dingen die je altijd moet doen is het beleggen vergelijken. Er zijn namelijk veel verschillende brokers waarbij jij je geld kunt beleggen. Elke broker hanteert natuurlijk zijn eigen kosten. Zo zijn er brokers waarbij je geld moet betalen wanneer je lang inactief geld op je account laten staan. Deze brokers zijn dan weer juist heel relevant voor actieve beleggers en dit willen zij dan ook stimuleren door middel van deze kosten. Maar ook zijn er kosten wanneer het gaat om grote bedragen storten en van je account afhalen. Deze kosten zijn altijd terug te vinden op de brokers website, dus maak hier zeker gebruik van.

Beleggen bij Brand New Day

Een broker waarbij je veel veilige opties hebt is Brand New Day. Met Brand New Day beleggen heb je bijvoorbeeld de optie om je investeringen veiliger te maken wanneer je dichter bij je pensioen komt. Niemand zit namelijk te wachten op een crash van de markt wanneer je bijna van je geld kunt genieten. Daarom worden de aandelen omgezet naar obligaties. Deze obligaties leveren een stuk minder rendement op, maar zijn een stuk veiliger. Daarom is het zeer interessant om hier eens wat meer over te lezen.

Is gemaksbeleggen iets voor jou?

Je kunt bij partijen als Centraal Beheer ook kiezen voor gemaksbeleggen. Dit is een vorm van beleggen waarbij een expert voor jou de beleggingen doet. Hierdoor hoef je zelf niet veel verstand te hebben van beleggen, maar kun je alsnog je rendement realiseren. Dat is natuurlijk waar we allemaal voor willen gaan. Zo zie je dus dat er toch manieren zijn voor mensen die net beginnen met beleggen en veilig willen beleggen. Of je nou kiest voor Brand New Day of voor Centraal Beheer, je moet je vooral veilig voelen met jouw keuzes. Veel succes met beleggen!