Verhuist en nu?

Je hebt vast wel een keer in je leven meegemaakt dat je ging verhuizen. Het kan aan zoveel dingen liggen. Misschien was je je oude buren zat of wilde je gewoon weg van je ouders. Wat de reden ook was, niet getreurd, ik ben er om je te helpen. Vooral studenten krijgen geen hulp als ze eenmaal uit huis trekken. De ouders vinden dat het nu immers de taak van hun zoon of dochter is om voor zichzelf te zorgen. Dat is zonde want er zijn een heleboel lessen die ze ook hebben geleerd via hun eigen ouders. Waarom zou je alles zelf moeten leren? Er is immers onderzoek gedaan naar wat ons het meest doet verschillen tussen andere diersoorten. Het grootste is het feit dat wij als mens verschrikkelijk goed van elkaar kunnen leren. Dat moet je gebruiken! Dus daarom ben ik met deze blogs begonnen. Ik wil jullie dingen leren die jullie ouders niet wilde doen. 

First things first

Als je net in je nieuwe studentenhuis zit wil je waarschijnlijk maar een ding doen: een biertje drinken met je vrienden. Of misschien zelfs wel twee. Het punt is, je denkt niet na als een volwassen persoon. Je ouders weten dit en willen stiekem dat je op je bek gaat, dat is immers bij hun ook gebeurd. Toch moet je je hierdoor niet laten sarren. Want toen zij jong waren bestond het internet nog niet. Daarom heb ik een checklist voor je ontwikkeld met punten die je als eerst dient te doen als je in een nieuwe woning trekt. Het voornaamste is dat je eens goed moet kijken welke services bij de woning komen. Als het goed is betaal je servicekosten en deze dien je maandelijks te betalen aan de partij van wie je het huis huurt. 

De laatste lootjes

Stel je hebt gecheckt wat er allemaal bij je thuis hoort. Dan moet je je leven nog aanvullen met dingen die niet standaard bij je woning komen. Dit zijn dingen zoals gas, water en licht. Gelukkig zijn steeds meer woningen tegenwoordig alleen aangesloten op elektriciteit. Hiermee bespaar je aardig wat geld op de rekening. Maar dan heb ik het belangrijkste nog niet eens genoemd! Internet! Dat klopt, heel veel studenten vergeten dat ze internet zelf moeten gaan aanschaffen. Vergelijk internet op sites zodat je weet welke provider het best bij je past. Dit helpt je om een keuze te maken uit de grote hoeveelheid bedrijven die je hun services willen aansmeren. Zo krijg je echt waar voor je geld!