Wat is mis.. 

Als je net zoals ik een student bent dan ben je vast wel bekend met het idee dat je ooit uit het huis van je ouders weg wil. Veel studenten kunnen niet anders dan dit in hun eerste jaar doen. Ik was niet zo’n persoon. Ik woonde bij mijn ouders tot mijn tweeëntwintigste. Dat is voor veel mensen veel te lang. Daarmee zou je de beste jaren van je leven missen. Zo zou je nooit volwassen worden. Vooral die tweede hoorde ik vaak. Maar deze blog schrijf ik voor die mensen die aan het overwegen om het huis uit te gaan. Je wordt vaak overmeesterd door de meningen van anderen als het gaat om verhuizen. Veel mensen kijken op je neer als je nog bij je ouders woont. Om die reden zijn er weinig mensen die kijken naar de positieve aspecten van thuis wonen. Ik ben een van die mensen die tot zijn late leeftijd bij zn ouders bleef wonen. Dit is niet erg en heeft zo z’n voordelen. Ik zal deze eens haarfijn uitleggen.

Voordeel een

Als je dicht bij school woont heeft dat zijn voordelen. Je kan tot laat uitslapen en lekker laat nog met mensen gaan stappen. Zelf woonde mijn ouders in een dorp net buiten Delft. Dit was niet erg omdat ik na het feesten altijd een half uurtje moest fietsen. Dat maakte mij altijd wat nuchterder dan op het feestje en daarbij ook wat moe. Immers kost een half uur fietsen best wat energie. 

Voordeel twee

Het tweede voordeel is het feit dat je ouders ouders vaak je eten en andere zaken willen betalen omdat je nog bij hun in huis woont. Als je hier gebruik van kan maken en dat wil dan raad ik het zeker aan! Leven is duur! Daar kwam ik achter toen ik mijn studieschuld vergeleek met die van mijn vriendin. Die van haar is wel vijf keer zo hoog als die van mij! Dat is lastig als je op jezelf wil gaan wonen. Een huurhuis is lastiger te bemachtigen en vergeet het maar als je een huis wil kopen. 

Voordeel drie

De meeste huizen waar studenten in wonen hebben twee dingen: een rommelige keuken of gemeenschappelijke ruimte en verschrikkelijk internet. Dit zijn dingen die je bij je ouders gelukkig niet hebt. De meeste ouderlijke huizen hebben glasvezel internet en dat gaat tot wel tien keer zo snel als het internet wat je in de meeste studentenhuizen kan verwachten!