De ijzerprijs

ijzerprijs

IJzer is een van de belangrijkste materialen in de mensheid geworden, dus is de ijzerprijs een belangrijke discussie geworden. Behalve in de bouw wordt het ook in talloze andere industrieën gebruikt. Bijna alles wat we maken, maakt gebruik van ijzer, waardoor het een essentieel materiaal is. Ook de ijzerprijs schommelt de laatste jaren. In 2021 is de prijs in de wintermaanden met 40% gestegen. De stijging was vertraagd, maar de totale stijging op het laagste punt van 2021 bleef 12%. In 2022 wordt voorspeld dat de ijzerprijzen dramatisch zullen stijgen omdat Rusland een van de belangrijkste exporteurs van metalen is. En gezien de huidige situaties, moeten we niet verbaasd zijn om stijgingen tot 150% in 2022 te zien.

ijzerprijs

De vele toepassingen van ijzer

Er zijn veel manieren om ijzer te gebruiken. Het wordt momenteel echter vooral gebruikt in de vorm van staal. Dit komt omdat ijzer erg goedkoop en erg sterk is. Binnen de bouwsector wordt ijzer gebruikt voor het maken van schepen, auto’s, fietsen, maar ook bij het bouwen van huizen en wolkenkrabbers. Andere voorbeelden van het gebruik van ijzer zijn een gietijzeren pan en smeedijzer. Vanwege zijn veelzijdige karakter kan het worden gebruikt om veel dagelijkse dingen te maken, evenals voertuigen en machines die helpen in fabrieken en andere industrieën. Naast de vele toepassingen die het heeft, heeft het ook veel unieke kenmerken die het een populair en waardevol metaal maken om te hebben, such as the ijzerprijs.

Welke eigenschappen heeft ijzer?

IJzer is een ferromagnetisch metaal. Dit betekent dat het wordt aangetrokken door magneten en eraan blijft plakken; andere voorbeelden van metalen die ferromagnetisch zijn zijn kobalt en nikkel. Dit betekent ook dat ijzer het sterkste en lichtste element is zonder energie te verliezen. Een ander interessant kenmerk van ijzer is de prijs; in tegenstelling tot hout en goud is de ijzerprijs gedaald. Bovendien kan ijzer worden gerecycled, zelfs als het is verborgen in andere metarialen. Vanwege het ferromagnetisme zijn grote magneten in staat ijzer uit een stapel andere materialen te halen.