Een spaarrekening voor een kind: dit moet je weten

spaarrekening kind

Sparen voor je kind: elke ouder wil het graag doen. Het leven is duur en je wil jouw kleine jongen of meid zoveel mogelijk ontzien. Een spaarrekening voor je kind is dan een verstandig besluit.

spaarrekening kind

Veel ouders openen de eerste spaarrekening voor hun kind al bij geboorte of zelfs eerder. Dat lijkt overdreven, maar als je erover nadenkt is het heel slim. Je hebt dan namelijk nog alle tijd om te sparen en hoeft dus niet zoveel per maand te missen. Zet bijvoorbeeld elke maand 100 euro opzij voor je kind en je hebt toch 1200 euro per jaar. Na achttien jaar is dat een mooi bedrag.

Spaardoelen voor kinderen

Wanneer je een spaarrekening voor je kind opent, dan heb je vaak een spaardoel voor ogen. Allereerst is je kind zelf natuurlijk het spaardoel, maar daarnaast speelt mee waar je het geld graag aan uit wil geven. Is het bijvoorbeeld bedoeld om een studie te bekostigen? Of wil je juist graag dat je kind het gebruikt voor een huwelijk, of om een huis te kopen?

spaarrekening kind

Lengte van het sparen

Het spaardoel heeft indirect ook invloed op hoe lang je gaat sparen. Over het algemeen gaan kinderen eerder studeren dan trouwen. Studeren doe je immers als je ongeveer achttien jaar bent, en trouwen doen we gemiddeld in Nederland na ons twintigste levensjaar. Waar het geld voor is bedoeld, bepaalt dus hoe lang je hebt om te sparen.