Waarom sparen vergelijken erg handig is

sparen vergelijken

Je kunt het sparen vergelijken op deze website, je kunt ook kiezen om naar een spaarbank te gaan door op de knop ‘naar aanbieder’ te klikken. Dan kun je bij de door jou gekozen bank een spaarrekening openen.

Wat is een spaarrekening?

Een spaarrekening is een rekening waar je jouw geld op kunt zetten om te sparen. Je kunt sparen voor een grote uitgave, een vakantie enz. Als je genoeg hebt gespaard en je wilt het geld uitgeven kan je het geld overmaken naar een andere rekening. Bijvoorbeeld je betaalrekening. Over geld wat op je spaarrekening staat krijg je rente. De rente verschilt per bank en per bedrag. Ook kan het aangepast worden. Je hebt dan het recht om over te stappen naar een andere bank, met bijvoorbeeld een hogere rente. Daarom is het handig om het sparen vergelijken. De voordelen van een spaarrekening is dat je variabele rente hebt, het kan meestijgen met de marktrente, je hebt geen beperkingen met opnemen en storten en geen minimum inleg. De nadelen zijn wel dat de opbrengst niet is te bepalen en de rente mee daalt als de marktrente daalt.

sparen vergelijken

Je hebt ook spaardeposito

Spaardeposito betekent dat jouw geld vast staat voor een bepaalde tijd. Je kunt het geld niet opnemen wanneer je het nodig hebt, pas wanneer het afgesproken termijn is afgelopen. Het voordeel is wel dat je een hogere rente zal krijgen, je kunt van te voren al uitrekenen wat je zal verdienen en je hebt een betere zekerheid door de vaststaande rente. Hoe langer de periode, hoe hoger de rente zal zijn. De nadelen zijn wel dat het geld echt vast staat voor een bepaalde periode, er wordt een minimale inleg vereist en je kunt er geen geld bijstorten.