Wat is een krediet?

Een krediet aanvragen kan voor meerdere doeleinden. Mocht je hier nou interesse in hebben, dan wil je natuurlijk wel weten wat een krediet precies is. In dit artikel gaan wij hier dieper op in. Wat er aan bod komt zijn de verschillende soorten krediet waar je uit kunt kiezen en het verschil tussen deze twee soorten. Een krediet is een soort kapitaal, meestal geld, dat aan iemand verstrekt wordt en waar je op termijn (kan lang of kort zijn) een terugbetaling of dienst terug kunt verwachten. Het is dus hetzelfde als een lening.

Verschillende soorten krediet


Er zijn verschillende soorten krediet die aangevraagd kunnen worden. Zo heb je een persoonlijke lening en kun je een doorlopend krediet aanvragen. Wat is precies het verschil tussen deze twee leningen? Welke lening past het best bij hetgeen wat jij voor ogen hebt? Dat lees je in de volgende alinea. Beide hebben namelijk zo zijn voordelen, maar ook zeker zijn nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn.

Het verschil

Het grote verschil tussen deze twee kredieten is dat de ene een vast tarief hanteert, waar de ander een variabel tarief hanteert. Zo heeft een doorlopend krediet een variabele rente en variabele looptijd, waar dit bij een persoonlijke lening allemaal vast staat. Ook de looptijd van betaling is bij een doorlopend krediet dus heel anders. Je hebt geen vaste datum waarop het bedrag afgelost hoeft te zijn. Dit kun je dus geheel zelf afspreken bij een doorlopend krediet. Bekijk goed de verschillen om te weten wat voor jou het best werkt. Ben je iemand die behoefte heeft aan een vaste structuur en bepaalde vastigheid, dan is het aan te raden om te kiezen voor een persoonlijke lening, waarbij je iedere periode gewoon een vast bedrag dient betalen.