Zekerheid met een baan als financieel administratief medewerker

Een baan als financieel administratief medewerker is erg aantrekkelijk omdat het veel zekerheid biedt. Er is immers altijd vraag naar goede mensen in dit vakgebied. Met de nadruk op ‘goed’. Want dit is niet een baan waar iedereen geschikt voor is. Je moet een buitengewoon sterk cijfermatig inzicht hebben en goed zijn in rekenen. Daarnaast moet je ook over administratief talent beschikken en zeer nauwkeurig kunnen werken. In dit vak is er namelijk geen ruimte voor het maken van fouten. Je moet dus voortdurend alert zijn op onregelmatigheden en deze zelfstandig kunnen opsporen en corrigeren. Een flinke dosis doorzettingsvermogen is dus meer dan handig.

 

De opleiding tot financieel administratief medewerker

Een opleiding tot financieel administratief medewerker stoomt je in een relatief korte tijd klaar voor het vak. De nadruk ligt uiteraard op het beheer van financiën. Je leert hoe je een goede en gezonde boekhouding moet voeren en na het afronden van de opleiding hebben termen zoals crediteuren en debiteuren geen geheimen meer voor je. Je gaat werken met alle relevante computerprogramma’s omtrent boekhouden en je leert hoe je hier maximaal gebruik van kunt maken.

 

Een vakgebied wat altijd in ontwikkeling is

Met een diploma financieel administratief medewerker kun je bij heel veel verschillende bedrijven aan het werk. Maar je kunt je kennis ook nog verder uitbreiden. Door middel van een aanvullende cursus bijvoorbeeld. Je maakt jezelf daarmee nog aantrekkelijker voor een potentiële werkgever. Die wil immers een financieel administratief medewerker die zoveel mogelijk kennis in huis heeft. Dit geldt ook voor als je eenmaal in dienst bent. Het vakgebied is altijd in ontwikkeling. Je moet daarom zorgen dat je kennis up-to-date blijft. Af en toe een bijscholingscursus is dus een noodzakelijkheid, ook later in je carrière.