Controleer eenvoudig of je de alimentatie moet wijzigen via alimentatie-wijzigen.nl

Als je alimentatie moet betalen of als je juist de ontvanger bent van de alimentatie, dan wordt de hoogte van het bedrag op een bepaald moment in de tijd vastgesteld. Op het moment van vaststellen is er een bepaalde situatie actief voor alle betrokken partijen. De betaler heeft bijvoorbeeld een specifieke baan en de hoogte van de alimentatie is voor dat jaar waarin deze wordt vastgesteld op een bepaald niveau. De inkomsten en uitgaven van de ontvanger liggen ook op een bepaald niveau. Kortom, er zijn allemaal variabelen actief waar men naar kijkt om de hoogte van de alimentatie vast te stellen. Maar dat wordt dus gedaan op een bepaald moment in de tijd waarin er een specifieke situatie actief is. Maar na het vaststellen van de hoogte van die alimentatie gaat het leven verder en het leven is veranderlijk. Ten eerste heb je sowieso te maken met een wijziging van de alimentatie tarieven in het nieuwe jaar. Dus als alles verder gelijk blijft, dan is dat in ieder geval een jaarlijkse wijziging waar je rekening mee moet houden. Maar los daarvan kan iemand veranderen van baan of zijn of haar baan juist kwijtraken. Ook kan iemand een fikse loonsverhoging ontvangen en dus zou de alimentatie ook omhoog kunnen. Het is dus altijd de vraag of je de alimentatie moet wijzigen. Het zou kunnen dat je als betaler minder hoeft te betalen. Vanuit de ontvanger bekeken is het dan ook mogelijk dat je juist recht hebt op meer alimentatie dan je op het moment ontvangt. Het is dan ook goed om sowieso ieder jaar even te kijken of je de alimentatie moet wijzigen. Je hebt immers altijd te maken met die tarieven die jaarlijks omhoog gaan. Als deze niet automatisch worden verrekend, dan moet je er zelf achteraan om de alimentatie te wijzigen. Als betaler ben je daar niet zo bezorgd om, maar als ontvanger des te meer. Als je dan toch kijkt naar de nieuwe tarieven, dan kun je ook nagaan of de situatie is veranderd. Je kunt hier de hulp van alimentatie-wijzigen.nl voor gebruiken. Via deze site kun je namelijk makkelijk zien waar je op moet letten indien je denkt dat je de alimentatie kunt wijzigen. Daarnaast kun je ook direct de hulp inschakelen van een expert van Meesters & Meer advocaten & mediators om je te helpen om die wijziging ook daadwekelijk af te dwingen. Vaak moet er namelijk opnieuw naar de situatie worden gekeken en dan is het handig dat je iemand aan je zijde hebt die alle relevante argumenten kundig naar voren kan brengen.

Surf naar alimentatie-wijzigen voor meer informatie over alimentatie wijzigen

Mocht je meer willen weten over wanneer je de alimentatie moet wijzigen, dan kun je terecht op alimentatie-wijzigen.nl. Hier lees je in ieder geval in detail in welke situatie je de alimentatie kunt wijzigen en hoe je dit kunt aanvragen.

Neem contact op met Meesters & Meer advocaten & mediators

Indien je meer informatie nodig hebt, dan kun je contact opnemen met Meesters & Meer advocaten & mediators. Dit kan ook wanneer je te maken hebt met andere problemen in recht gebieden zoals: 

  • Arbeidsrecht
  • Familierecht
  • Huurrecht