Overweeg jij een incassobureau in te schakelen?

Als een klant niet betaalt, dan is het inschakelen van een incassobureau een optie. Het klinkt misschien als een wat zware stap om te zetten, maar het erbij laten zitten is natuurlijk ook niet echt een oplossing. Je wilt immers je geld wel graag hebben. En als iemand niet betaalt, dan is een incassobureau toch echt wel de manier. Een deurwaarder zou je ook nog in kunnen zetten, maar dat is nog een iets zwaarder middel. Je komt er natuurlijk liever op een andere manier uit en dat kan met een dergelijk bureau. Een goede keus op dit gebied is Bill Incasso.

Hoe werkt incassobureau Bill Incasso?

Voordat je nu een dergelijk bureau in gaat schakelen, wil jij natuurlijk wel weten wat je daar van kunt verwachten. Hoe gaan zij te werk en hoe pak je het inschakelen van dit incassobureau nu precies aan? Om met dat laatste te beginnen, dat is eigenlijk behoorlijk eenvoudig. Je hebt uiteraard eerst zelf een factuur naar je klant gestuurd en toen deze niet betaalde heb jij een herinnering verzonden. Leverde ook dat niets op, dan wordt het tijd om contact op te nemen met het incassobureau. Bij Bill Incasso maak je daarvoor gratis een account op hun website aan en je voert de nodige gegevens in. Zij wijzen jou vervolgens een vaste behandelaar toe en deze zal met jouw dossier aan de slag gaan. Ze nemen hiervoor eerst contact op met de klant die niet betaald heeft en dit doen ze op verschillende manieren als dit nodig is. Ze proberen in dit contact te achterhalen waarom iemand de betaling nog niet gedaan heeft. Het kan natuurlijk zijn dat iemand zowel de factuur als de herinnering over het hoofd gezien heeft. Dan is het werk van het incassobureau snel klaar. Maar het kan ook zo zijn dat de betreffende persoon op dit moment even niet genoeg geld heeft. Dan zullen zij een betalingsregeling proberen af te spreken.

Kenmerken van Bill Incasso

In de meeste gevallen zal het incassobureau hiermee al succes boeken, maar soms lukt het dan nog niet om betaald te krijgen. Dan zullen zij jou voorleggen wat je dan wilt gaan doen. Je kunt er een juridisch traject van maken, maar dit kost vaak veel geld. Het is de vraag of dit de moeite waard is. Wil je dit wel doen, dan zullen zij jou hier uiteraard bij helpen. Dit incassobureau kan jou dus op veel manieren helpen, maar er zijn meer belangrijke zaken die je van hun moet weten. Zij kenmerken zich door:

  • no cure, no pay
  • geen minimumbedragen
  • werken door heel Nederland

Lukt het hen niet om jou te helpen, dan hoef jij voor hun diensten ook niet te betalen. Betaalt de klant wel, dan worden de incassokosten bij de klant in rekening gebracht. Bij sommige bureaus kun je alleen terecht voor facturen met grotere bedragen, maar dat is bij hen niet aan de orde. Zij helpen jou altijd, ook bij een laag factuurbedrag. Dit zijn de belangrijkste zaken die je moet weten over dit incassobureau. Wil je meer info, kijk dan eens op hun website!