Wat zijn de huidige rentes van een persoonlijke lening?

rente persoonlijke lening


Een persoonlijke lening is een vorm van lenen, waarbij het bedrag wat je leent direct op je rekening wordt gestort. Echter kunnen de rentes nog wel eens verschillen. In dit artikel lees je meer over wat een persoonlijke lening precies is, hoe een persoonlijke lening werkt, wat de voordelen zijn van een persoonlijke lening en hoe het ervoor staat met de huidige rentes betreft een persoonlijke lening.

 Wat is een persoonlijke lening en hoe werkt het?


Zoals gezegd is een persoonlijke lening een leenvorm waarbij het volledige bedrag wat je leent direct op je rekening wordt gestort. Iedere maand betaal je een vast bedrag. In dit bedrag zit de rente en de aflossing inbegrepen. Het percentage wat je maandelijks aan rente betaald en de looptijd van de lening staan beide vast. Hierdoor kom je niet zomaar voor verassingen te staan. Anders dan bij een doorlopend krediet kun je bedragen die je al hebt afgelost niet weer opnieuw opnemen. Een persoonlijke lening is dus vooral erg handig als je in een keer een groot bedrag nodig hebt. Bijvoorbeeld voor wanneer je een auto wilt aanschaffen of een verbouwing moet bekostigen.

rente persoonlijke lening

 De voordelen van een persoonlijke lening


Een persoonlijke lening heeft een aantal voordelen te opzichte van andere leningen. Het grootste voordeel van een persoonlijke lening is dat je precies weet waar je aan toe bent. Het bedrag is afgesproken, het maandbedrag is afgesproken en je weet precies wanneer je van de lening af bent. Ook heb je het bedrag wat je nodig hebt direct op je rekening staan, waardoor je het meteen kan gebruiken.

 De huidige rentes van een persoonlijke lening


Per leenbedrag zijn de rente persoonlijke lening verschillend. Zo betaal je bij een lager leenbedrag een lagere rente en bij een hoger leenbedrag een hogere rente. Het actuele rentepercentage van een leenbedrag van 5000 euro ligt tussen de 6,10 en 10 procent. Het actuele rentepercentage van een leenbedrag van 10000 euro ligt tussen de 4,80 en 9,70 procent. Het actuele rentepercentage van een leenbedrag van 25000 euro ligt tussen de 3,60 en 8,60 procent. En het actuele rentepercentage van een leenbedrag van 50000 euro ligt tussen de 3,40 en 8,60 procent.