Kan ik een autoverzekering afsluiten als ik een rijontzegging heb gehad?

Een rijontzegging is niet prettig, maar het is wel een kwestie van eigen schuld, dikke bult. Je krijgt niet zomaar een ontzegging terwijl het ook destrastreuse gevolgen heeft voor de toekomst. Wanneer je een rijontzegging hebt gehad en je wilt weer autorijden, moet je jezelf verzekeren. Daar ben je toe verplicht. Maar vrijwel iedere conventionele verzekeringsmaatschappij wijst je de deur. Wat nu? Gelukkig is het nog steeds mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. In onze blog vertellen we hoe je dat aanpakt.

Autoverzekering geweigerd na een rijontzegging

Een rijontzegging is voor veel verzekeringsmaatschappijen een sterke indicator dat je niet zo netjes bent in het verkeer en dat maakt je een groot risico. Dat ze je weigeren is dus een logisch vervolg. Ook al heb je jouw leven gebeterd na de straf die je hebt gehad. Nu zit je wel met het handen in het haar, want je bent verplicht om een autoverzekering af te sluiten als je weer wilt deelnemen aan het verkeer. Een de Vereende verzekering biedt dan een oplossing, want die kijken minder kritisch naar het verleden en of je ooit een rijontzegging hebt gehad.

Wat is een de Vereende verzekering?

De Vereende verzekering is voor chauffeurs die bij iedere verzekeringsmaatschappij nul op het rekest krijgen. Als je autoverzekering geweigerd is blijven er ook weinig opties over. Gelukkig kun je dus bij deze verzekeraar terecht en jezelf alsnog verzekeren. Een de Vereende verzekering afsluiten regel je snel en is ook vrij eenvoudig. Het grote voordeel is dat ze minder kritisch kijken naar jouw verleden. Of je nu veel schades hebt gereden, een rijontzegging hebt gehad of in de database als wanbetaler staat. Houdt er wel rekening mee dat je voor deze verzekering een veel hogere premie betaalt!

De deur staat op een kier als je een rijontzegging hebt gehad

Nu moeten we het verhaal ook een klein beetje nuanceren, want rijontzegging heb je in meerdere vormen. Heb je echt verprutst en mag je voor een langere periode niet achter het stuur zitten? Dan is de kans groot dat conventionele verzekeringsmaatschappijen je niet meer goedkeuren en dan moet je dus uitwijken naar een de Vereende verzekering. Heb je een lichtere straf ontvangen of een voorwaardelijke straf gekregen? Dan staat de deur nog op een kier en kun je bij een aantal verzekeringsmaatschappijen terecht. Laat het dan wel een goede waarschuwing zijn en zorg ervoor dat je jezelf netjes aan de verkeersregels houdt. Bij een overtreding kan een verzekering ook weer net zo snel worden stopgezet.

Waar je rekening mee moet houden

Wanneer één of twee maatschappijen je hebben geweigerd na aanleiding van een rijontzegging, hoef je nog niet direct uit te wijken naar een de Vereende verzekering. Er zijn immers meer maatschappijen waarbij je kunt aankloppen en afhankelijk van de criteria die zij hanteren kunnen ze je aanvragen goedkeuren of weigeren. Wanneer niets lukt is het pas het moment om bij een verzekeraar voor een de Vereende verzekering aan te kloppen.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat je voor de verzekering meer premie betaalt en dat er andere voorwaarden gelden. Vaak moet je de premie een aantal maanden vooruit betalen en je moet in de regel ook een borgsom betalen. De borgsom krijg je wel weer terug als je de premies op tijd hebt betaald en wanneer de verzekering is opgezegd.