1000 euro beleggen

Veel mensen willen wel beleggen, maar denken dat ze niet voldoende spaargeld hebben om de beleggingsmarkt te betreden. Vroeger had je inderdaad veel geld nodig om te kunnen beleggen. De beleggingswereld was in deze tijd enkel voor de écht rijke mensen onder ons. Vandaag de dag is dit anders. Nu kun je namelijk ook met kleinere bedragen beleggen en dit maakt de beleggingsmarkt een stuk toegankelijker.

1000 euro beleggen: is het mogelijk?

Ja, het is mogelijk om met 1000 euro te beleggen. Sterker nog, het is al mogelijk om met 100 euro de beleggingsmarkt op te gaan. Zelfs met dit kleine bedrag kun je al veel geld verdienen, als je jouw geld maar op de juiste manier investeert.

Let op: beleg alleen met geld dat je op de lange termijn kunt missen. Heb je precies 1000 euro op je spaarrekening? Dan kun je wellicht beter met een kleiner bedrag beleggen. Als de wasmachine kapot gaat en je een nieuwe nodig hebt, als je een onverwachte rekening krijgt van de Belastingdienst of als je een boete krijgt voor te hard rijden, moet je namelijk wel geld hebben om dit te kunnen betalen.

Beleggen in CFD’s

De meeste mensen die met 1000 euro of minder beleggen, kiezen ervoor hun geld in CFD’s te steken. Een CFD wordt ook wel een Contract For Difference genoemd. Dit is een virtueel beleggingsproduct waarmee je kunt profiteren van koersstijgingen, maar ook van koersdalingen.

Zoals de naam Contract For Difference al verklapt, investeer je met een CFD in feite in een contract tussen een koper en een verkoper. Dit contract heeft betrekking op een beleggingsproduct, zoals een aandeel of een grondstof. Door een CFD te kopen, kun je handelen in deze beleggingsproducten. En dit zonder de beleggingsproducten echt aan te schaffen.

Stel, je belegt in CFD’s door 10 Apple aandelen van 650 euro te kopen. Hier betaal je geen 6500 euro voor, maar slechts 10 procent van de totaalprijs. Dit betekent dat je 650 euro investeert en dit past gemakkelijk in je budget van 1000 euro. Als je jouw positie sluit, zijn de aandelen van Apple 690 euro waard. Dit betekent dat de totale waarde van je investering 6900 euro is. Je hebt nu 400 euro verdiend (6900-6500).

De voordelen van het beleggen in CFD’s

Het is niet voor niets dat veel particuliere beleggers ervoor kiezen in CFD’s te investeren. Het beleggen in CFD’s brengt namelijk vele voordelen met zich mee.

We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

  • Je verdient niet alleen geld als de koersen stijgen, maar ook als deze dalen. Je kunt namelijk ook speculeren op een koersdaling, als je verwacht dat de koers van een beleggingsproduct naar beneden gaat.
  • Je kunt in allerlei beleggingsproducten investeren. Denk hierbij aan aandelen, grondstoffen, cryptomunten en valuta.
  • Je kunt ook met een klein budget, bijvoorbeeld van 1000 euro, beleggen. Sterker nog, hier kun je veel geld mee verdienen.
  • De transactiekosten van CFD beleggen zijn erg laag.

Tip: oefen voor je start met beleggen

Ben jij overtuigd van de voordelen van CFD beleggen en wil je jouw budget van 1000 euro graag in CFD’s steken? Start dan niet direct met beleggen, maar open eerst een demo-account. Met een demo-account kun je namelijk gratis oefenen met CFD beleggen. Niet alleen handig als je je skills te ontwikkelen, maar ook als je het handelsplatform van een broker eerst nog wat beter wil leren kennen.

Dit artikel is gebaseerd op de website beleggen.info. Dit is een handige website voor mensen die meer willen leren over beleggen.