Beleggingstips voor beginners

Lijkt het je interessant om te beleggen, maar heb je het nog nooit gedaan? Beleggen is nooit zonder risico en daarom is er een aantal zaken waar je van op de hoogte moet zijn. In dit artikel geven we je een aantal beurstips om jouw kans op beleggingssucces te vergroten. Lees dus vooral verder!

Tip 1: beleg alleen met geld dat je kunt missen

Dit is natuurlijk een veelgehoorde tip, maar het is dan ook erg belangrijk. Beleggen brengt risico met zich mee en daarom is het verstandig om enkel en alleen te beleggen met geld dat je niet gelijk nodig hebt. Het is verstandig om altijd wat geld in een extra potje te hebben voor onvoorziene zaken, zoals bijvoorbeeld een probleem met je auto of een kapotte vaatwasser.

Tip 2: wed nooit op één paard

Als je besluit om te beleggen, dan is het verstandig om je belegging te spreiden. Als je ervoor kiest om dat niét te doen, dan ben je wel heel erg kwetsbaar en afhankelijk. Door je beleggingen te spreiden, loop je minder risico. Natuurlijk kan het ook positief uitpakken, maar een aanrader is het niet – zeker niet als beginnend belegger!

Tip 3: laat je informeren door professionals

Zeker als beginnend belegger is het belangrijk om waar mogelijk kennis op te doen. Beleggen is een vak apart en daarom is het verstandig om advies in te winnen bij professionals. Zij hebben vaak jarenlange ervaring en zullen in veel gevallen bereid zijn om je op weg te helpen. Op internet, tv-programma’s en in magazines zoals Beursgenoten kun je bovendien interessante beurstips opdoen.