Financiële beroepen

Twijfel je om een opleiding te gaan doen in finance, omdat je niet zo goed weet wat je er allemaal mee kunt worden en of je dat wel wilt? Of ben je pas afgestudeerd in deze richting en ben je je nu aan het oriënteren? Met een finance gerelateerde opleiding kun je veel verschillende kanten op. Hieronder vind je een overzicht van een aantal verschillende beroepen die je uit kunt oefenen met een financieel diploma op zak. 

Een controller

Met een finance opleiding kun je aan de slag als controller. Een controller controleert (de naam zegt het al) onder andere de cijfers en rapporteert deze vervolgens aan de directie. Ook als het aankomt op financiële zaken binnen het bedrijf in het algemeen, ben jij degene met wie gespard kan worden.

Werken als kredietadviseur

Kredietadviseurs bepalen of het wel handig is voor een bedrijf om geld te lenen. Dit is natuurlijk niet in iedere situatie het geval en het is belangrijk hier goed naar te kijken, aangezien het niet zomaar om iets gaat.

Werken bij een incassobureau

Met een opleiding op financieel gebied kun je ook werken bij incassobureaus no cure no pay, zoals incassoburo Credifin. Medewerkers bij een incassobureau houden zich vooral bezig met het incasseren van openstaande vorderingen bij debiteuren. Je kunt natuurlijk ook zelf een incassobureau beginnen.

Financieel adviseur

Houd je ervan mensen van advies te voorzien? Dan is een functie als financieel adviseur wellicht iets voor jou. Je kunt aan de slag bij een adviesbureau, maar ook bij dit beroep geldt natuurlijk dat je de optie hebt een eigen praktijk op te zetten. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat; sommige mensen werken liever in loondienst terwijl anderen het liefst zelf verantwoordelijk zijn voor alle processen en genieten van de vrijheid dat dit met zich meebrengt.