Geen volle handen door een brievenbusdoos

Een pakketje versturen in een normale doos omdat je geen normale, passende verpakking hebt. Een probleem waar je waarschijnlijk wel eens tegenaan bent gelopen als je een bedrijf hebt. Misschien verstuur je pennen, kleine elektronische apparaatjes of foto’s. Het is dan zonde om een grote doos te gebruiken en een envelop geeft niet genoeg bescherming. Een brievenbusdoos is dan wellicht wel handig. De bezorger hoeft niet eens aan te bellen, hij kan gewoon je kleine pakketje door de brievenbus gleuf stoppen. 

Eigenschappen

De meeste van de brievenbusdozen zijn speciaal gemaakt om kleine pakketjes te versturen. Door hun hoogte zijn ze geschikt voor een brievenbuspakketje. De doosjes zijn over het algemeen voorzien van een goede klepsluiting en samen met de flapjes  zorgen zij ervoor dat de doos goed gesloten wordt. Na gebruik kun je de doosjes gewoon in de oud papierbak/container stoppen. Een kleine moeite, maar op deze manier draag je dus ook weer bij aan een schoon milieu. Meestal kun je de doosjes ook personaliseren. Afgedrukte plaatjes of teksten bestellen bij brievenbuspakjes is een manier om je pakketjes een stuk persoonlijker te maken, en gelijk een goede reclame. De verpakking blijft hangen in het hoofd van een klant die al een pakketje heeft besteld, of de postsorteercentrum medewerker herinnert zich dat ene leuk verpakte pakketje. De kosten gaan hierdoor vaak wel een beetje omhoog, maar het is het waard!  

Wat nóg een voordeel is van brievenbusdozen is, is dat je er allerlei soorten maten van hebt. Er hoeft geen ruimte verspild te worden, voor elk soort pakketje kun je wel een geschikte doos vinden. Ben jij benieuwd naar de juiste maat? Dan is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

Kosten

Omdat je een brievenbusdoos gebruikt in plaats van een grotere doos, kun je op deze manier de verzendkosten laag houden. Een brievenbus pakket kost gemiddeld €3,50 in Nederland en ongeveer een euro meer naar het buitenland. Een ander pakketje dat je wilt versturen is ongeveer €4,50 in Nederland. Per pakketje scheelt dit dus een euro. Ervan uitgaande dat je duizend pakketjes per jaar verstuurt als ondernemer bespaar je dus al €1.000 alleen op de verzending. Tel uit je winst! Daarnaast zijn ze ook nog eens voordelig om in grote hoeveelheden te kopen, hoe meer je koopt hoe goedkoper de doosjes vaak worden. De BTW is ook aftrekbaar wanneer je ze zakelijk koopt.